If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Някой може ли да сподели цената за труд за смяна на помпата на съединителя, която е в купето? Ако някой колега е сменявал де... Алфата е 145 1.9 ЖТД. Благодаря ви
Имам същия проблем с моята(145 1.6 Tspark)помпата ми излиза чисто нова на 40 лева,а за смяната зависи къде ще се извърши тя.Ако е при българският представител на Алфа Ромео ще ти излезне през носа,но при кварталният майстор предполагам че е от 30 до 60 лева.
Филм си е смяната на тази помпа (поне по моите "филмови" стандарти)... По-добре виж по "нашите" сервизи какви пари ще ти искат и ако не са ти звездни им оставяй те да си тровят нервите
Абе то така ще стане, защото и аз си мисля, че ще е филм да си го сменя сам... Помпата е 56 лева. За труда после ще споделя, но ми казаха между 15 и 30 лева...
Зависи къде,но по принцип преди година на мене ми взеха 60 лева помпа,50 лева труд=110 лева. Отделно съветват като смениш едната помпа да смениш и другата.А иначе без пари ми обезвъздушиха съединителя
при мен помпата беше около 60 лв. сменяхме я с 1 познат но си е малко трудно но не е и невъзможно стига да се внимава и после да се обезвъздуши добре съединителя всичко трябва да е наред.. доколкото знам може и да се ремонтира помапата ако си намериш подходящите гумички вадиш буталото почистваш с бензин и ситна шкурка след тва поставяш новите гумички това е алтернативен вариант и по-евтиния естествено Успех
-------------------------------
ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++
Ако решиш да поправяш помпата и се затрудниш с намирането на гумички има хора които ги правят по поръчка.Занасяш помпата и старите гумички и ти правят, но не смятам че тея гумички са толкова спецялни че да ги няма
Смяната въобще не е сложна.Само ти трябва още един човек при обезвъздушаването.
Това с ремонтния комплект е фалшива работа и не си заслужава занимавката.Аз пробвах така да рециклираме помпата,която е на педала на съединителя и стана за 10 км работеше и после отидох и си купих нова.Само където се занимавахме цял ден.
Моят съвет е като дойде време за смяна да ги смените и двете(и тази при скоростната кутия),защото и тя ще замине скоро.При повечето така се случва.При мен месец след като смених едната трябваше да сменя и другата.
така е по принцип е добре и 2те да се сменят, споменах за рецеклиране защото е опция все пак и оригиналната помпа е много по-добра от тия дето продават в магазините дето пише Италия ама дали е произведена там никой незнае мое мнение... моята я смених и аз защото не намерих гумички тогава дадох 60 лв. за нова и скоро ще трябва да сменям и тая на скоростна кутия ама да видим кога ще е
-------------------------------
ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++
Comment